Narancsos fűszeres csirkemell
Hozzávalók:
csirkemellfilé
A páchoz:
1 citrom leve, 1 narancs leve, 1 kk feketetea, só, gyömbér
1 hagyma (apróra vágva)
1 gerezd fokhagyma (zúzva)
3 ek joghurt
só, bors, narancshéj, rozmaring, kevés olaj
Elkészítése:
A páclevet keverjük össze egy tálban, tegyük bele a megmosott húst, 1 órát hagyjuk a lében a hűtőben. Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, a lecsöpögtetett csirkemellet beletesszük, mindkét oldalát megpirítjuk, a páclevet ráöntük, fűszerezzük, és lassú tűzön lefedve pároljuk, amíg megpuhul (kb 20 perc).
Ha kész, kivesszük a húst egy tálba, melegen tartjuk. A főzőléhez adjuk a joghurtot és a narancshéjat, 1-2 percig melegítjük, majd ráöntjük a félretett húsra. |