25 dkg mézet 12 dkg cukorral, 7 dkg vajjal, 6 dkg sertészsírral, 1 evőkanál tejjel, lassan felmelegítünk, összedolgozunk, majd hidegre tesszük. A majdnem kihűlt masszába 1 mokkáskanál citromlevet, 2 mokkáskanál őrölt fahéjat, 1 tasak sütőporral elvegyített 50 dkg lisztet, 30 dkg őrölt mogyorót dolgozunk bele. 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd különböző nagyságú csillag alakú formákkal kiszúrjuk. (ha hézagosabbra akarjuk a fát készíteni akkor szúrjunk ki, kis karikákat is). A tetejének pedig egy félgömböt formázunk. Sütőben pár perc alatt megsütjük. A képen látható módon összerakjuk, ami lehet ragasztás, vagy hurkapálcikára való fűzés is. Amikor összefűztük akkor a következő cukorhabbal díszitjük:1 db tojásfehérje 16dkg porcukor, 1 kávéskanál ecet. Azonban felhasználhatunk hozzá mandulát, aszalt gyümölcsöket, stb.(amiket a nyerstésztára rakunk a sütés elött) A mini díszekkel is hangulatos! |