Hozzávalók:
4 személyre: 200 g fogasfilé, 1 csomag kapor, só, fehérbors, 150 ml tejszín, 1 nagy sárgarépa, 100 g zeller, 1 szál póréhagyma, 2 szem mogyoróhagyma, 1 ek. vaj, 800 ml halászlé
|
|
Elkészítés:
A halat hideg vízzel leöblítjük és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet és kiszedjük az esetleg benne maradt szálkákat. A halat nagyobb kockákra vágjuk, kissé fagyasztjuk, majd botmixerrel pürévé törjük. A masszát sűrű szitába simítjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, lecsipkedjük és finomra aprítjuk a levelét, majd a halpüréhez keverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a félkeményre vert tejszínt. 2 teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és fóliára sorakoztatva a hűtőszekrénybe tesszük. Megmossuk, megtisztítjuk a sárgarépát, a zellert és a pórét. A répát karikára, a zellert és a pórét csíkokra vágjuk. A megtisztított és a finomra aprított mogyoróhagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig az egészet együtt pároljuk. Fölöntjük a hallével, felforraljuk és kb. 10 percig főzzük. A galuskákat enyhén gyöngyöző sós vízben kifőzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük és lecsepegtetjük. A levest 4 tányérba merjük, és mindegyikbe 2-3 db galuskát rakunk és azonnal tálaljuk | |