Hozzávalók:
1000 g apróhal ( kárász, keszeg, törpeharcsa ), 1500 g ponty, 1200 g harcsa, 100g zsír, 400 g (nem friss) vöröshagyma, 60 g házi pirospaprika, só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 1db paradicsom, 1 db krumpli, pár szem erős paprika. |
|
Elkészítés:
A halakat megtisztítom, fejükből eltávólítom a keserü fogat, farkukat, uszonyaikat levágom. A ponty és a harca húsát leszedem a törzsről, felszeletelem, beírdalom, megsózom és a felhasználásig félreteszem. A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és a zsírban megfonnyasztom, hozzáadom a pirospaprika 2/3-át, és azonnal feleresztem kb.3.5 l vízzel. Az apróhalakat, halak fejét, kárkászát, uszonyait, farkát, zöldpaprikát, a paradicsomot, zúzott fokhagymát, és a megtisztított negyedekbe vágott krumplit hozzáadom, sózom és addig főzöm mig a halhús leválik a törzsről. Átpaszirozom, és felforralom, ha sürű akkor vizzel felhigítom. Az elkészült alaplébe belerakom a lesózott pontyot, és a harcsát, ( ha van akkor a belsőséget is) az erős paprikát. Amikor felforrt beleteszem a maradék pirospaprikát, ha szükséges akkor sózom és erős paprikával ízesítem.10 percnyi forralást követően tűzforrón tálalom.
| |